Enerji - Yalıtım
01 Tem 2014 13:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:25

Yüzde 50 enerji tasarrufu nasıl sağlanır?

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, sıcak havalar sebebiyle soğutma giderlerinin rekor düzeyde elektrik tüketimine neden olduğunu belirterek yalıtımsız binalar için acil harekete geçilmesi gerektiğini söyledi..

Yüzde 50 enerji tasarrufu nasıl sağlanır?
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle artan klima kullanımı sonucunda elektrik tüketimi günlük 753 milyon kilovatsaat (kWh) seviyesine yükseldi.

Her yıl kış ve yaz aylarında ısıtma ve sıoğutma giderleri sebebiyle kullanılan enerji miktarının yalıtımsız binalar yüzünden rekor seviyelere yükseldiğini belirten XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye’nin ithal enerji ile karşılamaya çalıştığı bu enerji ihtiyacının sürdürülemeyecek boyutlara geldiğini belirtti.

Yalıtımla binaların enerji kullanımının yüzde 50 tasarruf sağlanacağını vurgulayan Eruslu, Türkiye’deki 16 milyon yalıtımsız bina için acil harekete geçilmesi gerektiğini belirterek, enerjinin yüzde 80’inin binaları ısıtmak ve soğutmak için tüketildiğini belirtti.