Gündem
20 Nis 2018 14:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:46

Türkiye’nin lider yeşil bina şirketi Altensis Avrupa’da da birinci

Türkiye’de çevre dostu yeşil binalar anlayışını geliştirmek üzere kurulan ve alanında lider pozisyonunu koruyan Altensis, başarılarına bir yenisini ekleyerek Avrupa’da en çok yeşil bina projesi tamamlayan firma oldu.

Türkiye’nin lider yeşil bina şirketi Altensis Avrupa’da da birinci
Avrupa’daki en önemli yeşil bina organizasyonlarından olan Green Build Europe 2018 kapsamında Altensis bu alanda göstermiş olduğu liderlik ve katkı nedeniyle ödüllendirildi.

Almanya’nın Berlin şehrinde 18 Nisan 2018 tarihinde düzenlenen ve LEED Yeşil Bina Sertifikalandırma sisteminin kurucusu Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin (USGBC)  Başkanı  Mahesh Ramanujam’ın da katıldığı törende Altensis adına başarı plaketini kurucu ortaklardan Emre Ilıcalı aldı.

Tören öncesi değerlendirmede bulunan Emre Ilıcalı, Türkiye’de yeşil binalar konusunda danışmanlık ve mühendislik hizmeti vermek üzere kurulan ilk şirket olan Altensis’in 10 yaşına girdiği bugünlerde Yeşil Binalar alanında Avrupa’daki en önemli etkinlik kapsamında ödüllendirilmesinin, gurur verici ve gelecek günler adına teşvik edici olduğunu söyledi. Ilıcalı, Bu önemli organizasyonda Türkiye’nin ve  Altensis’in çevre dostu yaklaşımlarda katettiği gelişmeyi Avrupa’da yeşil binalar konusundaki en yetkin isimlere bizzat aktardığını belirtti.




Türkiye’nin Çevre Dostu Hareketinde 10 Yıllık Serüven

Emre Ilıcalı, 10 yıl önce Serkan Emin ve Berkay Somalı ile birlikte Altensis’i kurmaya karar verdiklerinde, ne Türkiye’nin ne de girişimcilerin gündeminde çevre dostu kavramının yer aldığını, bu nedenle ilk zamanlarda bu konuları anlatmanın bile çok zor olduğunu belirtti. Ancak, 10 yıllık süre içinde bu alanda önemli gelişmeler kaydedildiğini ve Türkiye’nin uluslararası platformda üst sıralara doğru yükseldiğini anlatan Emre Ilıcalı, “Türkiye, USGBC (Amerikan Yeşil Binalar Konseyi)  tarafından ABD harici ülkelerde yapılan değerlendirmeye göre, yeşil binalar kategorisinde 245’den fazla proje ve 6 milyon metrekare yapı alanıyla 8. sırada yer almaktadır. Yine Altensis olarak biz, şu ana kadar tamamlamış olduğumuz 125 proje ile uluslararası birçok kurumun önüne geçerek tek başına en çok yeşil bina projesini sertifikalandıran firma ödülünü aldık. Yeşil Binalar ve Sürdürülebilirlik alanında göstermiş olduğumuz çabamızın Avrupa’nın lider organizasyonları tarafından takdir görmüş olması bizler için gurur kaynağıdır. Dünyamızın ve ülkemizin yaşam kalitesini arttırmak ve hepimize daha sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için iklim değişikliği ile baş etmeye yönelik önlemlere destek vermek için Altensis olarak üzerimize düşeni yapmaya bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

Bugüne kadar 100’den fazla  projenin yeşil kimlik kazanmasını sağlayan Altensis, markalı konut projelerinden alışveriş merkezlerine, uluslararası şirketlerin merkezlerinden üniversitelerin eğitim binalarına, kimya tesislerinden sanayi tesislerine ve ufak müstakil evlerden yerleşkelere kadar geniş bir yelpazede hizmet vermektedir. Altensis önümüzdeki beş yılda proje sayısını ikiye katlamayı hedeflemektedir.


Dev Yatırımlarda Altensis İmzası

BSI tarafından verilen  Türkiye’de ilk defa yeşil bina danışmanlığında kalite yönetimi sertifikasına da sahip olan  Altensis’in yeşil bina danışmanlığını yaptığı projeler arasında birçok konut ve ticari bina projesinin yanında THY Teknik HABOM, Teknopark İstanbul, Göztepe, Okmeydanı ve Kartal Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Avrasya Tüneli Operasyon Bakım Merkezi,  Milli Takımlar Riva Kamp Tesisleri, İstanbul Finans Merkezi gibi ülkenin büyük ve önemli kamu ve özel sektör yatırımları da bulunuyor.