Röportaj
14 Oca 2018 08:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:37

Süleyman Ekşi İnşaat'tan Türkiye'nin en büyük dönüşümü

Süleyman Ekşi İnşaat, Gaziosmanpaşa’da Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atıyor. Ahes Misal İstanbul’da 340 bin liradan başlayan fiyatlara, eşsiz lokasyon ve yüksek prim eşlik ediyor.

Süleyman Ekşi İnşaat'tan Türkiye'nin en büyük dönüşümü

YURDUN dört bir yanında toplamda 4 milyar TL’lik üst ve alt yapı projelerine imza atan Süleyman Ekşi İnşaat şimdi de Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi için kolları sıvadı. İstanbul, Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Bölgesi’nde 520 bin metrekare alan üzerinde hayata geçen Ahes Misal İstanbul'da hem her gelir grubundan vatandaşa hitap ediliyor hem de daha şimdiden yüzde 40’a varan prim avantajı vaat ediliyor. 2 bin 400 konut, 359 odalı otel, cadde dükkanları ve 20 bin metrekare ofis bloğu yer alacak projenin 1600 dairelik 1. etabının teslim tarihi de 2019 yılı. 2 milyar TL yatırım değeriyle inşa edilen Ahes Misal İstanbul’da konut fiyatları 340 bin TL gibi oldukça makul bir seviyeden başlıyor ve her cebe göre banka kredisi veya senetle satış imkanı sunuluyor.

HALKI KUCAKLAYAN DÖNÜŞÜM

Emlakeki.com Genel Yayın Yönetmeni Denizhan Erkoç'a konuşan Süleyman Ekşi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi, tecrübenin inşaat sektöründe ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparak, ”Her mesleğin bir diploması var ama ne yazık ki müteahhitliğin yok. Şimdi hiç tecrübesi olmayan insanlar bina yapıyor. Oysa ki bizim mesleğimiz kutsal bir meslek. Tek bir hatanın binlerce insanın canına mal olabileceği bir iş.  Biz bugüne kadar stadyumdan, hastane inşaatına, doğal gaz hatlarından konut ve kültür merkezine kadar birçok projeye imza attık.  Türkiye gibi bir deprem ülkesinde hiç yıkılan binamız olmadı. Şimdi İstanbul’un en riskli bölgesi Gaziosmanpaşa’da en büyük kentsel dönüşüm çalışmasını yapıyoruz. Buradaki amacımız İstanbul’a örnek model olacak ve halkı kucaklayacak bir dönüşüm gerçekleştirmek” ifadelerini kullandı.

DÜŞÜK AİDAT GARANTİSİ

TEM ve çevreyollarının hemen yanı başında Haliç’e komşu olan Ahes Misal İstanbul projesine çok güvendiklerini belirten Ekşi şöyle devam etti: İstanbul’un göbeğindeyiz ve projemize her yönden güveniyoruz. Çatılara kurulacak güneş panelleri ile kendi elektriğini üreten bir sistem uygulayacağız. Isı ve su tasarrufu için de sistemler kuruluyor. Binanın dış cephesini de çok özel bir malzeme ile kaplıyoruz ve dış cephe yenileme derdi hiç olmayacak. Tüm bunlarla burada düşük aidat garantisi sunmayı amaçlıyoruz. Artı olarak içinde akla gelen her şeyin olduğu 12 bin metrekare sosyal tesis alanımız da olacak. Ayrıca proje bütünlüğünü sağlamak açısından proje çevresindeki yollar, caddeler ile bin kişilik ilkokul, kültür merkezi ve camiyi, bedelsiz Gaziosmanpaşa ilçemize hibe ediyoruz.