Mimari
09 Eki 2015 14:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:33

T Buluşmaları gerçekleşti...

Şişecam Düzcam’ın “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği ‘T Buluşmaları’nın konuğu dünyaca ünlü Hollandalı mimar ve şehir planlamacısı Winy Maas oldu.

T Buluşmaları gerçekleşti...
Dünya Mimarlık Haftası’nı kutlamak üzere İstanbul’da gerçekleştirilen etkinlik kapsamında MVRDV mimarlık ofisinin kurucu ortağı Winy Maas mimarlık, peyzaj, şehir planlama gibi alanlardaki deneyimlerini mimarlar, tasarımcılar ve yapı sektörü profesyonelleriyle paylaştı. Etkinlik kapsamında Maas’ın “What’s Next?” adlı sunumunu bini aşkın mimar ve mimarlık öğrencisi izledi. 
 
Avrupa’nın 2’nci dünyanın 5’nci büyük düzcam üreticisi Şişecam Düzcam, Dünya Mimarlık Haftası’nı kutlamak üzere İstanbul’da gerçekleştirdiği ‘T Buluşmaları’ etkinliğinde, dünyaca ünlü Hollandalı mimar Winy Maas’ı ağırladı. Hollandalı mimar ve şehir planlamacısı Winy Maas bu yıl ikincisi düzenlenen ‘T Buluşmaları’ etkinliğinde “What’s Next?” (Sırada Ne Var?)  konulu bir sunum gerçekleştirdi. Şişecam Düzcam’ın “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla ve Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğiyle düzenlenen ‘T Buluşmaları’, yapı ve mimarlık sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Harbiye’deki Askeri Müze’de gerçekleştirilen etkinliğe mimarlar, tasarımcılar ve yapı sektörü profesyonelleri büyük ilgi gösterdi.  
 
Bini aşkın mimar ve mimarlık öğrencilerinin izlediği etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şişecam Düzcam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu, yaşam alanlarımızı şekillendiren ve kentlere ruh veren mimarların Dünya Mimarlık Haftası’nı kutladı.
  
Winy Maas, “What’s Next?” başlığıyla yaptığı sunumda “Yaşam alanlarını tasarlayarak geliştirmekten çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:       “Mimari kendini kopyalamamalı. Dünyada artık büyük metropoller birbirine benzemeye başladı. Mimarlar olarak üzerimize düşen görev bir şeyleri değiştirmek ve dönüştürmek. İş insanları çalışma alanlarının hayatını kolaylaştırmasını istiyor. Çalışma alanlarına hayat vermemiz gerekiyor. İnsanlar birbirine benzer evlerde yaşamak istemiyorlar. Doğanın güzelliğini yenilikle buluşturmak çok önemli. Bu nedenle doğaya uyumlu bir şekilde binalar geliştirmemiz gelecek için de önem taşıyor. Özellikle bina mimarisini ortamla ve doğayla uyumlu yapmak gerekiyor. İnsanlar artık doğanın içinde modern yapılarda bir arada ama doğaya zarar vermeden yaşam talep ediyor. Hedefleri saptamak ve yerine getirmek lazım. Binalara, duvarlara yaşam katarak daha verimli kullanabiliriz.”
 
Çalışmalarında ağırlıklı olarak cam kullandığını belirten Maas, mimari de gelecekte cam kullanımının daha da yaygınlaşacağına dikkat çekti. Maas, bilgi ve teknoloji kullanılarak mimarların yaşam alanlarını farklılaştırdığı söyledi. Geleceğin binalarının şeffaf ve nefes alması gerektiğine vurgu yapan Maas, şu bilgileri aktardı: “Gelecek üzerinden spekülasyonlar yaparak soruna çözüm bulmak gerekiyor. Mimaride eleştiri çok önemli bir yer tutuyor. Yapıcı eleştiriler mimariye dinamizm katar.”   
 
Sadece mimarlık değil; peyzaj, şehir planlama gibi tasarımın farklı alanlarında da başarılı çalışmalara imza atan ünlü mimar Winy Maas, ortağı olduğu MVRDV mimarlık ofisinin tasarım prensibini mimarlık, kent planlama ve peyzaj tasarımında sosyal ve çevresel bütünlüğü ele alacak şekilde bir mekansal yenilik yaratmak olarak açıklıyor. Maas’ın yönetiminde ofisin öne çıkan son dönem projeleri arasında; Rotterdam – Market Hall, Paris – PushedSlab, Schijndell – Glass Farm, Bordeaux – Master Plan forBastideNiel, SuffolkBalancingBarn yer alıyor.