Krediler
07 Eyl 2015 16:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:20

Konut kredisi faiz oranlarında hızlı yükseliş!

Konut kredisi faiz oranları geçtiğimiz yıla göre yüksek bazda devam ederken artışı da hız kesmeden sürüyor. İşte güncellenen oranlar...

Konut kredisi faiz oranlarında hızlı yükseliş!
Konut kredisi faiz oranlarındaki artış hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yapılan güncellemeden bu yana konut kredisi faiz oranları 120 ay vadelendirmede düşmediği gibi ciddi bir artışla karşı karşıya kaldı...

2014 Eylül'de 0,93'tü!

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında konut kredisi faiz oranları yüzde 0,93'ten başlıyor ve yüzde 1,45'e kadar çıkıyor. Ancak geçtiğimiz hafta yüzde 1,08'den başlayan konut kredisi faiz oranı 120 ay vadelendirmede yüzde 1,11'den başlangıç gösteriyor.

Bu durumda geçtiğimiz seneye göre yüzde 0,18 oranında yüksek durumda. Faiz oranlarında yükseliş devam ederken en yüksek konut kredisi faiz oranı ise geçtiğimiz seneye göre yüzde 0,10 daha düşük olarak belirlendi. Geçtiğimiz sene en yüksek konut kredisi faiz oranı 120 ay vadelendirmede 1,45'ken bu sene yüzde 1,35'in üzerine henüz çıkmadı.

2015 bitmeden konut kredisi faiz oranları düşer mi?

2015 yılının özellikle son ayları dolar, euro, altın ve faizlerde bir belirsizlik sürekli bir değişim söz konusu. Bu değişimin en büyük nedenleri ise jeopolitik gelişmeler, iç politik gündem ve en önemlisi FED kararları...

Konut kredisi faiz oranlarını etkileyen bu durumlar önümüzdeki dönem ne gösterir bilinmezlik söz konusu olmasına karşın bankaların faiz artışına karşı kampanyaları da sürüyor. Ayrıca uzmanlar konut kredisi kullanımının da yüzde 15 artabileceğini de öngörüyor. Ancak bir yandan da tüketicinin dikkatini artan faiz oranlarına karşı geliştirilen inşaat firmasına senetle ödeme seçeneği seçiyor.

Hangi bankalarda artış yaşandı?

Konut kredisi faiz oranlarının 120 ay vadelendirmede yeni güncellemesine göre en düşük faiz oranına sahip olan Yapı Kredi'de faiz oranı yüzde 1,08'den yüzde 1,15'e kadar yükseldi.

Yüzde 1 bandının altında artık herhangi bir banka bulunmazken artış yaşayan diğer iki bankadan biri Denizbank, diğeri ise ABank. Denizbank'ın faiz oranı yüzde 1,13'ten yüzde 1,16'ya ve Abank'ın ise yüzde 1,24'ten en yüksek faiz oranına yani yüzde 1,35'e çıktı.

Güncel konut kredisi faiz oranları 7 Eylül!



Kübra GENÇ/Emlakeki.com