Arsa-Arazi
20 Mar 2018 16:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:43

Saraçoğlu'ndaki duvar ve çitler kaldırılacak

Yaklaşık bir yıl önce başlatılan Saraçoğlu Projesinde gelinen noktaya ilişkin bilgilendirmede bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Saraçoğlu'nun etrafındaki duvarları, çitleri ve güvenlik noktalarını kaldıracaklarını söyledi.

Saraçoğlu'ndaki duvar ve çitler kaldırılacak
Ağbal, kentsel sit alanı olan Saraçoğlu Mahallesi'nin tüm özellikleriyle korunacağına dair söz verdiklerini anımsatarak, Ankara'nın simgesel değerlerinden olan mahallenin herkesin beklediği şekilde toplumla kavuşacağını ifade etti.




DETAYLI ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Söz konusu projenin özellikle Emlak Konut GYO için bir sosyal sorumluluk projesi olduğuna dikkati çeken Ağbal, 1940'lı yıllarda ilk olarak Emlak Bankasının projeye sahiplik yaptığını ve Emlak Konut'un da konuyla ilgili tüm talep ve eleştirileri toplayarak detaylı bir çalışma yürüttüğünü anlattı.

'DUVARLARI VE ÇİTLERİ KALDIRACAĞIZ'

Saraçoğlu Mahallesi'nin yaşam ve ticaret alanlarıyla insanların uğrak noktası olacağını vurgulayan Ağbal, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet tarihine tanıklık etmiş bir mahalle. Bu anıları unutmadan Saraçoğlu'nun etrafındaki duvarları, çitleri, güvenlik noktalarını kaldıracağız. Saraçoğlu'nu Ankara'yla, Ankara'yı Saraçoğlu ile buluşturacağız. Vatandaşlarımız için 24 saat canlı bir şekilde yaşayan Saraçoğlu Mahallesi'ni birlikte inşa edeceğiz. Meclisin etrafında oluşan yeni alanlarda toplumumuzun çok daha içinde olacağı, sosyal olarak kullanabileceği mekanlar inşa edeceğiz." 

"TESCİLLİ YAPILAR VE AĞAÇLAR KORUNACAK"

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da Türkiye’nin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi'ni Ankara kent yaşamına kazandırmak için geliştirilen projeye, Maliye Bakanlığının öncülüğünde başladıklarını söyledi.

Kurum, "Türkiye'nin milli mimarlık anlayışının önde gelen örneklerinden olan Saraçoğlu Mahallesi, geçmişine uygun olarak 'geleneksel Türk evi' temasıyla tasarlandı. Tarihi dokusunu oluşturan tüm tescilli ağaçlar ve yapılar Kültür Bakanlığımızın kurullarından onaylanarak, korunarak, yenilenmek üzere bu projeyi hayata geçiriyoruz." dedi.

435 LOJMAN VAR

Saraçoğlu Mahallesi'nin 120 bin metrekarelik alana sahip olduğu bilgisini veren Kurum, "Bu alanda yaklaşık 435 lojman ve 250 tescilli ağaç bulunuyor. Bunları aslına uygun olarak yenileyeceğiz ve tüm Ankara halkının hizmetine sunacağız." diye konuştu.