Yazlık Projeler
14 Haz 2014 16:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:14

Tatilcilere müjde... İndirim kapıda!

Ramazan'ın yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle yerli turiste hitap eden bazı otel ve tur operatörleri alternatif tatil seçenekleri hazırladı. TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler "Ramazan ayında otellerin doluluk oranında yüzde 10 civarında bir düşüş olacağını öngörüyoruz. Bunu erken rezervasyon

Tatilcilere müjde... İndirim kapıda!
Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle yerli turiste hitap eden bazı otel ve tur operatörleri alternatif tatil seçenekleri hazırladı. Bu dönemde doluluk oranlarını yüksek tutmak isteyen turistik tesisler, yüzde 50'ye varan indirimler yapıyor.

Oteller, misafirlerine gündüzleri mukabele okuyabilecekleri, vakit ve teravih namazlarını cemaatle kılabilecekleri, iftar ve sahur programlarına katılabilecekleri paketler sunuyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının bu yıl turizm sektörü açısından yüksek döneme denk geldiğini, bunun en çok iç pazara hitap eden otelleri etkileyeceğini belirtti.

İşler, ramazan ayı dolayısıyla otellerin doluluk oranlarında normal sezona göre yaklaşık yüzde 10 düşüş ön gördüklerini dile getirerek, "Turizmciler olarak bundan şikayetçi değiliz. Biz Müslüman bir ülkeyiz, bu düşüşleri erken rezervasyon avantajlarıyla ve yüzde 50'lere varan indirimlerle kapatmak istedik" dedi.

Yabancı turist ağırlıklı çalışan otellerin bu düşüşten etkilenmeyeceğini kaydeden İşler, yerli turiste ağırlık veren otellerin ramazan ayında misafirlerine yönelik Hacivat-Karagöz gösterisi, teravih, iftar, sahur programları hazırladığını ve bunların büyük bir kısmının sanatçılı programlar olduğunu bildirdi.

"YÜZDE 20 ORUÇ İNDİRİMİ"
Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu ise otellerin ramazan dönemi fiyatlarının ağustos ayına göre en az yüzde 20-25 indirdiğini söyledi.

Polatoğlu, ramazan dolayısıyla turlara kayıtlarda normal sezona göre yaklaşık yüzde 30-35 düşüş olduğunu ancak buna karşılık bu dönemde en çok kültür turlarının etkilediğini aktaran Polatoğlu, şunları kaydetti:

"Biraz yorucu geldiği için otobüsle gezmeli turlara rağbet azaldı. Evet yüzde 30-35 düşüş var ancak önceki yıllarla kıyasladığımızda bir artış söz konusu. Bundan 3-4 yıl önce bu turlara kayıtlardaki azalış oranı yüzde 70 seviyelerindeydi. Otellerin ramazan dolayısıyla yaptığı promosyonlar ve insanların artık yaz mevsiminde ramazana alışmaları 'tura da çıkılabilir' dedirtti."

Erken rezervasyon avantajları nedeniyle temmuz ayına kadar kayıtlar olduğunu ifade eden Polatoğlu, "Temmuz'da da açıkçası bir iptal olmadı. Halen ramazan ayı için turlara kayıt alıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.