Röportaj
10 Tem 2015 02:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:55

Piyalepaşa İstanbul’un en güzel semti olacak

800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek olan Piyalepaşa İstanbul projesi, konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşacak. Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, İstanbul’un kalbinde ama unutulmuş olan bölgeyi yeniden canlandıracaklarını söyledi

Piyalepaşa İstanbul’un en güzel semti olacak
Polat Holding iştiraki Piyalepaşa Gayrimenkul, İstanbul’da dev bir kentsel dönüşüme imza atıyor. Polat markasının inşaattaki tecrübesini ve gücünü “Piyalepaşa İstanbul” ile devam ettiren Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşan projelerini Emlakeki.com’a anlattı…




** Piyalepaşa İstanbul oldukça farklı bir konseptle çıkıyor. Projenizden bahseder misiniz?
Bölgeden başlayacağım. Piyalepaşa’da biz 25 senedir arsa sahibiyiz. Zaman içerisinde çeşitli arsaları da alarak büyüdük. Zamanla da belirli bir metrekareye eristic. Bu durumun sonunda da bir proje oluşturalım istedik. Adnan Polat Bey, 7-8 yıldır bu konuyla uğraşıyor. En son 2012 yılında bizim arazi de dahil 82 dönümlük bir arazi riskli alan ilan edilmiş. Yani devlet bize demişki; ‘size projeniz riskli alan çevresinde çok kötü bir yapılaşma var. Sizin bununla ilgili de bir şeyler yapmanız lazım.’ Ki bence kentsel dönüşümün şekillerinden birisi de böyledir.
** Neden?
Çünkü öteki türlü bir bina yıkıyorsunuz yeni yapyorsunuz. Hiç bir sorunu çözmüş olmuyorsunuz.  Biz de 2012 yılındaki karar sonrasında bizim dışımızda olan arazileri de almak konusunda yoğun çaba gösterdik. Herkesle konuştuk. İnsanlara ‘Tam olduğunuz yerde, olduğunuz büyüklükte bir daire sahibi olun’ dedik. 260 civarında sözleşme imzaladık.



** 82 dönümün kaçı size ait?
İlk başladığımızda 67 dönüm bize aitti.
** Geriye kalan kentsel dönüşüme girmesi gereken bölgeyi öyle mi?
Evet öyleydi. Biz şu an orada yüzde 95’teyiz. Geriye kalan ve önümüzde önemli olan yüzde yarım, yüzde 0.20 oranlar var.
** Satış oranınız?
Genel anlamda satışa eylülde başlayacağız. Satış ofisimiz ve örnek dairemiz de o sürece hazırlanıyor. 2018 yılında tamamlamayı düşünüyoruz. Özel fiyatlarla 50 tane daire belirledik ve bunlarında yarısını sattık.



** Piyalepaşa nasıl bir yer olacak? 
Ailelerin gezebileceği çok güzel bir cadde olacak. Beyoğlu bu şehrin kalbi ve Beyoğlu’nun muazzam yerleri var. Piyalepaşa da bunlardan bir tanesi. Hatta biz İstiklal Caddesi’nden daha da büyüyeceğiz. Çünkü Beyoğlu bir çok çeşitliliğin karşılaşabileceği bir yer. Yürüyerek Haliç’e ulaşabileceğiniz bir yer ve dünyanın bütün şehirlerinde şehir merkezleri çok önemlidir. Tursitlerin çokça bulunduğu bölgelerdir. Bence yarın öbür gün bu bölgeler çok güzel olacaktır.



Tarihin adına dokunmadık
PROJEYİ geliştirirken ciddi bir araştırma yaptıklarını söyleyen Yücel, süreci şöyle özetledi: “Arazi ve sahipleiyle konuyu tatlıya bağladıktan sonra bölgeye ismini veren Piyalepaşa’yı araştırdık. Kaptan-ı Derya’lık yapmış, Sakız Adası’nın fethinde bulunmuş, Kanuni Sultan Süleyman bölgeyi şenlendirsin diye buraları ona vermiş. Buradaki cami de değişik bir mimari mesela. Mimar Sinan dönemden kalmadır. Biz de projemizde o eserden alıntılar yaptık. O dönemlerde Piyalepaşa İstanbul’un çiçek ihtiyacını karşılarmış ama zamanla unutulmuş bir bölge halini almış. En büyük hedeflerimizden bir tanesi bu ismi yeniden ayağa kaldırmak. Amacımız bir taksiye binildiği zaman Piyalepaşa dediğinde bizim kapımızın önüne getirmesini istiyoruz.”
Piyalepaşa’da fiyatlar ve imkanlar
YÜCEL; Piyalepaşa İstanbul metrekare satış fiyatlarının 7 bin 500 ile  8 bin 500 TL arasında değiştiğine değinerek, konut sahibi olma imkanlarını da şöyle aktardı: “Fiyatlar belki eylülde değişebilir ancak istiyorsanız 48 ay bizden vadelenebilirsiniz. Buna 0.95 faiz uygulamamız var. Yine isterseniz konut kredisi kullanabilirsiniz diyoruz. O zaman da 120 aya kadar vade kullanabiliyorlar. Ayrıca 50 bin metrekare kiralanabilir ofis alanımız var. 250-300 odalı da bir otelimiz olacak.“



Bir otoride sistemin içinde olmalı
KENTSEL dönüşüm sürecinde belediyelerin işin içinde olması gerketiğine dikkat çeken Kaan Yücel, “Biz burada arsa sahibiyiz” dedi ve ekledi: “Arsa sahibi olmadığınız zaman büyük sorunlarla karşılaşırsınız. Okmeydanı gibi bir yerde bunu yapmak hiç kolay değil ve aslında bir otoritenin de işin içinde olması gerekiyor. Bunu desteklemek lazım.”
Hedef kitleye yoğunlaştık
PİYALEPAŞA Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, proje detaylarını şu ifadelerle anlattı: “Her biri birbirinden ayrı binalar var. Bunların içinde 1+0’dan 4+1’e kadar daireler mevcut. Hedef kitlemizde belli şehir merkezini seven insanlar üzerine yoğunlaştık ve ‘bu kişiler nerelerde oturmak ister’ diye düşündük. Daha çok 2+1 3+1 ve 4+1 dairelerde oturmak istiyorlar. Ayrıca çevrede çok sayıda üniversite var ve öğrencilerin talep ettiği ev tipi 1+0 ile 1+1 daire tipleri. Bunları rezidans diye adlandırdığımız190 dairelik tek bir bloğa topladık. Temel hedefimizde mağazalarımızın buradaki konutlarımızdan beslenmesini sağlamak. Çünkü konut bölümü dolu olunca ofislerimiz ve mağazalarımızda dolu oluyor. O da otelimizin doluluğunu etkiliyor. Projeyi de buna dizayn ettik.”
İşte kentsel dönüşüm süreci
KENTSEL dönüşüm sürecinde yaşadıklarını “Hak sahiplerinden de satın aldığımız yerler oldu” diye anlatan Yücel, “Fakat biz daha çok tapu sahibi insanları satın alma usulü istemiyoruz” dedi. Yücel şöyle devam etti: “Şu anda 950 dairemizin 160 tanesini hak sahiplerine veriyoruz. Tapusu olmayan gecekondu vasfında binalarımız da var. Onlarla da görüşmelerimiz sürüyor ve olumlu şekilde ilerleme kaydediyoruz. 1 sene içerisinde anlaşma sağlayacağımızı umuyoruz Sadece depreme dayanıklı olmayan değil tapusu olmayan evleride resmileştiriyoruz.”