Toki
29 Mayıs 2018 13:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:50

Millet bahçelerini TOKİ yapacak

Milyonlarca emekli ve dar gelirlinin ev umudu olan TOKİ, Türk insanının yeşile olan hasreti için de devreye giriyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 3 yılda 50 millet bahçesini bitirmeyi hedefliyor.

Millet bahçelerini TOKİ yapacak
Emekli ve dar gelirlinin ev sahibi olma adına en büyük umudu olan TOKİ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği millet bahçeleri için harekete geçiyor. Emlakdream’in haberine göre; Atatürk Havalimanı’ndan boşalacak arazinin yanı sıra Pendik ve Maslak’taki arazileri parka çevirmek için çalışmalara start verdi.

2 MİLYON METREKARELİK ALAN

Atatürk Havalimanı’nın arazisi için ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başta olmak üzere bazı bakanlıkların da devrede olduğu belirtiliyor. Pilot uygulamaları, Kayaşehir, Ataköy Baruthane ve Niğde’de projelendirilen, toplamda 2 milyon metrekarelik bir alanı kapsayan millet bahçeleri, TOKİ mülkiyetindeki gayrimenkul arazileri üzerinde hayata geçirilecek. Bu doğrultuda 2023’e kadar pek çok millet bahçesi yapılacak.

TÜRKİYE YEŞİLE DOYACAK

Atatürk Havalimanı’nın ‘yeşil alan’ yapılması kararının, bölgeye yakın ilçelerdeki konutlara pozitif yönde katkı sağlaması öngörülüyor. Birinci derecede etki alanı ise Bakırköy ve ona bağlı olan Yeşilköy, Ataköy, Florya gibi bölgeler olacak. Türkiye Veri İşleme Merkezi’nin (TUVİMER) verdiği bilgiye göre, yeşil alan kararı, en çok Atatürk Havalimanı’nın çevresindeki 5 kilometrelik mesafede yaşayan insanların yaşam standartlarını da artıracak.

YÜZDE 10’LU ARTIŞ

Havalimanının 10 km çevresini hesaba kattığımızda ise üçüncü derecede etkilenecek alanlar arasına Başakşehir, Bayrampaşa, Beylikdüzü, Esenler, Esenyurt, Fatih, Güngören ve Zeytinburnu giriyor. Atatürk Havalimanı’nın 11 bin 700 dönümlük arazisinin tamamı üzerine aktif yeşil alan kurulacak olursa, Bakırköy’de kişi başına düşen yeşil alan 52 metrekare, İstanbul’da ise 0.76 metrekare artacak. Bu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2017 verisine göre yüzde 10 artış deme oluyor.