Konut Haberleri
18 Oca 2018 12:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:38

Maketten yapılan konut satışına sigorta!

Maketten yapılan konut satışlarına karşı önemli bir adım atıldı. Devlet artık maketten satış yapan inşaat firmalarının ortadan kaybolma ihtimaline karşı bir sigorta sistemi uygulayacak. Böylece vatandaş güvence altına alınacak.

Maketten yapılan konut satışına sigorta!
Maketten yapılan konut satışlarına sonunda bir önlem alındı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, maketten yapılan satışlar sonrası müteahhitlerin ortadan kaybolma ihtimaline karşı yeni bir sigorta uygulamasının hayata geçirildiğini duyurdu. 

UZUN ZAMAN ALDI

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Bakanlıktan yapılan açıklamada, bina tamamlama sigortasına ilişkin genel şartların 16 Mart 2015'te yürürlüğe girdiği, ancak sigorta ürününden ziyade banka ürününe benzemesi nedeniyle ürünün hazırlık ve uygulamaya girme sürecinin beklenenden daha uzun zaman aldığı belirtildi.

SATIŞLARI ÖZENDİRİCİ

Yapılan girişimler neticesinde bina tamamlama sigortasının sektör tarafından uygulanmaya başlandığı ifade edilen açıklamada, "Bina tamamlama sigortasının ön ödemeli konut ve devre tatil sektöründe oluşan güven sorununu ortadan kaldıracağı, ayrıca konut geliştiricileri tarafından satışları özendirici bir araç olarak kullanılabileceği düşünülüyor" denildi.

SİGORTA ZORUNLULUĞU

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından, 6502 sayılı"Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik ile Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliği"nde yapılan düzenlemeler, satışa başlamadan önce tüketici ödemelerini güvenceye almak için bina tamamlama sigortası yaptırmak veya yönetmelikte sayılan diğer teminat ve şartları sağlamak yükümlülüğü getiriyor.