Kent Haberleri
09 Eki 2015 17:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:33

Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı Ankara'da gerçekleşti!

“Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı”nın 3. Genel Kurulu sonrasında konuk belediye başkanları ve temsilcileri, Başkan Melih Gökçek’in verdiği gala yemeğinde bir araya geldi.

Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı Ankara'da gerçekleşti!
Sheraton Otel’de verilen, Başkan Gökçek’in eşi Nevin Gökçek ile birlikte ev sahipliği yaptığı yemek, Şef Kemal Günüç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın müziği eşliğinde gerçekleştirildi.

Genel Kurul'da 3. kez başkanlığa seçilen Melih Gökçek, yemeğin ardından misafirlere seslendi. Böyle özel günlerin gala yemeklerinde misafirler için eğlenceli programlar hazırladıklarını belirten Gökçek, şunları söyledi:

“Dikkat ederseniz, bu akşam sadece Kent Orkestramızın enstrümantal müziğini dinledik. Türkiye’nin terör örgütüyle olan mücadelesi dolayısıyla maalesef şehitler veriyoruz. Şehit olan askerlerimiz ve polislerimiz nedeniyle 3 aydır yapmayı planladığımız tüm eğlence programlarını iptal ettik. Size eğlenceli bir gece düzenleyemediğimiz için affınızı rica ediyorum.”

Dünyadaki ekonomik krize rağmen kongre davetini kabul ederek Ankara’ya gelen üye belediye başkan ve temsilcilerine teşekkür eden Başkan Gökçek, “Gönlümüzden geçen, bütün dünyada barış olması. Ama şu gerçek ki dünyada silah tacirleri olduğu müddetçe barışı sağlamak, çok ama çok zor. Dünyanın hiçbir yerinde, o ülkenin insanlarının istekleriyle savaşların çıktığına inanmıyorum. Savaşların meydana gelmesinde her zaman dışarıdan yabancı güçlerin desteğini ve tahrikini görüyoruz” dedi.


-“BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİNDE YAŞAMAK EN GÜZELİ” -
Başkan Gökçek, barışın, seçilecek en güzel yol olduğunu vurgulayarak, duygularını şu sözlerle ifade etti;
“Aslında bu dünya hepimize yeter, en güzel yol, barış ve kardeşliğin olması. Bizim belediye başkanları olarak dünya barışının tesisinde çok önemli rolümüz var. Ülkelerarası barışın, kardeşliğin ve sevginin gelişmesi için bizlere çok önemli görevler düşüyor. Onun için Teşkilatımıza da çok önemli görevler düşüyor. Ben inanıyorum ki biz de elimizden geleni yapacağız.”
Konuşmanın ardından geleneksel Türk Sanatlarından ebru sanatı, konuklara tarihçesiyle tanıtıldı. Daha sonra sahneye davet edilen konuk belediye başkanları, öğretmen eşliğinde kendilerinin ortaya çıkarttıkları eserlerle ebru sanatının inceliklerini bizzat uygulama fırsatı buldular. Başkan Gökçek de konukların bu çalışmalarını ilgiyle izledi.