Ofis Projeleri
01 Tem 2014 12:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:24

Kule için Türkiye’deydi!

Dünyaca ünlü mimar Falah Al-salman Wish İstanbul projesi Metropolitan kulesi mimari çalışmaları kapsamında Türkiye’ye geldi.

Kule için Türkiye’deydi!
Uluslararası firmalarda dünyaca ünlü mimari yapılara imza atan Falah Al-Salman’ın mimarisini üstlendiği Metropolitan Kule, Arap Yarımadası başta olmak üzere dünyanın her ülkesinden, uluslararasıi yatırımcıların ilgi odağı. Hotel Apartments olarak tasarlanan Metropolitan Kule’nin yatırım ve konsept danışmanlığını ise API Investments yürütüyor.

Her şehrin yapılarının o şehrin ruhuna paralel yükselmesi gerektiğini savunan Falah Al-salman, İstanbul Avrupa Yakası’nın Esenyurt ilçesinde hayata geçirilen Wish İstanbul projesi Metropolitan Kule için Körfez Ülkeleri, Kanada, Avustralya, gibi ülkelerden sonra Türkiye’de. Toplamda 2 kuleden oluşan projenin bir kulesi, yurt dışında uygulamalarına sıkça rastladığımız ve son yıllarda Türkiye’de de rağbet görmeye başlayan Hotel Apartments konseptinde yükseliyor. Metropolitan adı verilen kule, İstanbul Avrupa yakasının otel sorununa çözüm olarak düşünülürken, iyi bir yatırım aracı olarak karşımıza çıkıyor.

Yurtdışında birçok özgün ve prestijli otel, konut, ofis, ticari alan ve alışveriş merkezi projesine imza atan ve Wish İstanbul Metropolitan Kule’nin mimarı tasarımını yürüten Mimar Falah Al-salman “İstanbul dünyanın çekim noktalarından biri haline geldi. Ticari gelişiminin yanı sıra sanat ve mimarideki gelişimi de hayranlık uyandırıcı. Böyle ilgi gören güzel İstanbul’da, İstanbul’a yakışır bir projeye imza atmak beni mutlu etti. Her yatırımcının ilgisini çekecek Wish İstanbul Metropolitan Kule’de her detay bir otel konseptinde değerlendirildi.” şeklinde konuştu.

Bir otel gibi tasarlanan ve işletilecek olan Metropolitan Kule’de 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipinde birbirinden farklı özelliklere sahip odalar mevcut. Kulenin üst kısmı helikopter pisti olarak konumlandırılırken diğer ayrıcalıkları içerisinde; çocuk oyun alanları, yüzme havuzu, otopark alanı, güvenlik hizmeti ve spor sahaları bulunuyor.

Metropolitan Kule yatırım danışmanlığını yürüten API Investment Yönetim Kurulu Başkanı Alper Apaydın “Her geçen gün değerlenen, yeni yapıların hızla yükseldiği İstanbul’da ihtiyaca yönelik çözümler üretmek amacıyla hotel apartments konseptini uygulamak istedik.

Esenyurt bölgesinin hava alanına, uluslararası fuar bölgelerine yakınlığı bu uygulamayı hayata geçirmemizde etkili olan faktörler arasında. Bir otel gibi işletilecek olan Metropolitan Kule’de aslında konut yatırımı maliyetine “bir otel dairesi” satın alıyorsunuz. Yatırımınız aylık kira gelirinin çok üstünde, günlük kiralama olarak size geri dönüyor. Bu uygulama yerli ve yabancı yatırımcıların çok ilgisini çekiyor.” dedi.

Şafak İnşaat ve API Invertment işbirliğinde hayata geçirilen Wish İstanbul Metropolitan Kule metrekare birim fiyatı 1,400 USD’den başlıyor. Mayıs 2016 tarihinde teslim edilmesi planlanan projeden satın alma peşin ve ya banka kredisi ile yapılabiliyor. Ayrıca projenin ödeme planı kapsamında yüzde 30 peşinat sonrasında 36 ay için faizsiz taksitlendirme uygulanıyor.