Krediler
01 Eki 2015 16:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:30

Konut kredisi faizleri ne zaman düşer 2015?

Konut kredisi faiz oranlarıyla ilgili güncellemeler sürüyor. Son durum ne, faiz oranları düşer mi işte merak ettiğiniz tüm soruların yanıtı...

Konut kredisi faizleri ne zaman düşer 2015?

Konut kredisi faiz oranları Ekim ayına girişle birlikte yeniden güncellendi. Son güncellemeyi 22 Eylül'de yapan bankalar yeni güncellemede de yükseliş sinyalleri verdi.

1 yılda yüzde 0,24 artış!

Konut kredisi faiz oranlarını geçtiğimiz yıla göre kıyasladığımız zaman artışı çok net bir şekilde görüyoruz. Geçtiğimiz yılın Ekim ayında 120 ay vadelendirmede konut kredisi faiz oranlarının en düşük seviyesi yüzde 0,91'di. Bu oranın yüzde 0,24 oranında arttığını ve yüzde 1,15'ten başladığını görüyoruz.

2014 yılının Ekim ayına göre kıyasladığımız zaman 120 ay vadelendirmede konut kredisi faiz oranlarının geçtiğimiz Ekim'de yüzde 1,45'e çıktığını görüyoruz. Bu oran bu yıl ise yüzde 1,40 seviyesinde seyrediyor.

Faiz oranlarındaki yükseliş kaçınılmaz!

ABD Merkez Bankası'nın (FED) 'Güvercin' Başkanı Janet Yellen'in açıklamaları kredi çekecekleri korkuttu. Yellen'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre faiz oranlarında yaşanacak artış kaçınılmaz durumda.

Yellen, faiz oranlarıyla ilgili ekonominin geleceğine yönelik belirsizliğin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde faiz artışını, enflasyon ve istihdam hedeflerine ulaşılana kadar ertelemenin büyük riskleri beraberinde getireceğini savundu.

Faiz oranlarında son durum ne?

120 ay vadelendirmede konut kredisi faiz oranları kapsamında son güncellemelere göre oranlar yüzde 1,15'ten başlıyor. En düşük faiz oranını 3 bankada görüyoruz. Bu bankalar; Yapı Kredi, Akbank ve Albaraka Türk olarak belirlendi.

Sonrasında ise yüzde 1,16 ile Denizbank geliyor. Finansbank ve Kuveyt Türk'ün ise konut kredisi faiz oranı yüzde 1,20 olarak belirlendi.

Yüzde 1,24'lük konut kredisine sahip bankalar ise Garanti Bankası ve Ziraat Bankası. Tekstilbank, HSBC, İş Bankası ve Vakıfbank'ın konut kredisi faiz oranı yüzde 1,25.

Ardından yüzde 1,26 ile DD Mortgage geliyor. DD Mortgage'ın ardından ise yüzde 1,29'la Halkbank, TEB, Fibabanka ve ING Bank gelirken Türkiye Finans, Abank ve Şekerbank'ın ise 120 ay vadelendirmede konut kredisi faiz oranı yüzde 1,35 olarak belirlendi.

Anadolubank ise en yüksek konut kredisi faiz oranına sahip. Anadolubank'ın 120 ay vadelendirmede konut kredisi faiz oranı yüzde 1,40.

İşte bankaların güncel konut kredisi faiz oranları!



Kübra GENÇ/Emlakeki.com