Krediler
03 Eyl 2015 10:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:18

Konut kredisi faiz oranlarını düşüren bankalar!

Konut kredisi faiz oranları çıkmaya devam ediyor. Oranlar geçtiğimiz yılın Eylül ayına kıyasla oldukça yüksek seyrediyor...

Konut kredisi faiz oranlarını düşüren bankalar!
Konut kredisi faiz oranları Eylül'ün gelişiyle güncellendi. Yeni güncellemeye göre 120 ay vadelendirmede en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 1,08'den başlangıç gösteriyor.

120 ay vadelendirmede en yüksek konut kredisi faiz oranı ise 1,35 olarak belirlenirken bu oranlar 2014 yılının Eylül ayında yüzde 0,93 ile 1,45 arasında değişiyordu.

2015 konut kredisi faiz oranları ne olur?

2015 yılında konut kredisi faiz oranları FED kararlarından, jeopolitik gelişmelerden, iç politik gündemden etkilenecek gibi görünüyor. Tüm bu faktörler konut kredisi faiz oranllarının da seyrini etkileyecek. Ancak Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Gayrimenkul Değerleme'nin öngörüsü yılın ikinci yarısında olumlu ve olumsuz yanlar görebileceğimiz gibi konut kredisi kullanımının da yüzde 15 artabileceği yönünde... Bunlara karşın birçok bankada da konut kredisi faiz oranları ile ilgili kampanyalı çalışmalar devam ediyor.

Konut kredisi yerine senetle satış arttı!

Yılın başında yüzde 0.85 civarlarında seyreden, 2014 yılına göre de düşük oranlarda güncellemelerine devam eden konut kredisi faiz oranları yüzde 1 bandının üzerine çıkınca konut alıcıları şirket kampanyalarını tercih etmeye başladı.  İnşaat firmalarının da kendi büünyesinde yaptığı senetle ödeme koşulları ile senetle satışlar bir önceki yıla göre arttı.

2015 Eylül Konut Kredisi Faiz Oranları!




Kübra GENÇ/Emlakeki.com