Ofis Projeleri
10 Tem 2014 06:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:29

Kağıthane ve Ataşehir İstanbul’un yeni ofis merkezleri oluyor

Dünya çapında yaklaşık 278 milyon metrekare büyüklüğünde bir portföy ile gayrimenkul ve kurumsal tesis yönetimi hizmetlerinde sektör lideri konumunda olan JLL, ofis tercihlerinde yeni trendleri analiz etti.

Kağıthane ve Ataşehir İstanbul’un yeni ofis merkezleri oluyor
JLL Türkiye, geniş kat planları olan ve açık ofis sistemine uygun A sınıfı ofislere olan arzın giderek arttığını kaydediyor. İstanbul’un gözde ofis bölgeleri olan Zincirlikuyu, Levent ve Maslak arasında yer alan ofislerin, nitelikli arz yetersizliği ve mevcut arzdaki yüksek kira bedelleri nedeniyle Kağıthane, Ümraniye, Ataşehir, Kozyatağı, Maltepe, Kartal ve Küçükyalı gibi bölgelere kaydığı belirtiliyor.

Giderek artan bir oranda tercih edilen A sınıfı ofislerin merkez bölgelerdeki metrekare kira bedeli 48 Dolar’ı bulurken, ikincil bölgelerde 20 Dolar’dan başlayan fiyatlarla kiralamak mümkün oluyor. A sınıfı ofis binası arzının 2014 yılı ilk çeyreğinde 3.4 milyon metrekareye ulaştığını bildiren JLL Türkiye, nitelikli ofis arzının 2014 yılı sonunda 4.3 milyon metrekareyi bulacağını vurguluyor.