Turizm
27 Eyl 2015 13:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:28

İşte otel yatırımlarıyla gelişen bölgeler...

Turizm sektörünün yaşadığı olumsuzluklara rağmen İstanbul yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Şehre yönelik otel yatırımları yeni bölgelere yayılarak turizm haritasını değiştiriyor.

İşte otel yatırımlarıyla gelişen bölgeler...
Turizmde işler kötü ama İstanbul yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. İstanbul'a yönelik yeni otel yatırımları yeni bölgelere yayılarak şehrin turizm haritasını değiştiriyor.

RESORT dergisinin araştırmasına göre yeni otel yatırım alanları Anadolu yakası ve Haliç.

2018 yılma kadar yapılması planlanan altyapı projeleri İstanbul'un Anadolu yakasını hızla değiştirecek yeni projeleri gündeme getirdi.

Bölgede Marriott, Hilton, Double Tree Hilton, Titanic, Green Park, Limak Eurasia Luxury Hotel, Asia Princess Hotel, Wyndham İstanbul Kalamış, Radisson Blu, Divan, Miracle, Silence gibi yerli ve yabancı zincir ve marka oteller faaliyet gösteriyor. Bunlara yenileri de ekleniyor. Sheraton ve Emaar Grubu'nun otel zinciri The Address Hotel de açılmaya hazırlanıyor. Cevahir Yapı, Ataşehir'de yapacağı otel için Starwood Grubu bünyesindeki Sheraton ile anlaştı. 500 odalı Sheraton İstanbul Atasehir lüks otel olarak yapılacak.

Abu Dabi merkezli, Islami otel Rotana da İstanbul'un Anadolu yakasında. Maltepe'de iki otel açacak. İki otelden Burgu Arjaan by Rotana, 162, Tango Arjaan by Rotana'da ise 156 odalı olacak.

Otelciler, İstanbul'da şimdi Sultanahmet, Taksim ve Boğaz çevresinde yoğunlaşan otellerin Anadolu Yakası'na yayılmaya başladığını, gelişmenin İstanbul'un otel haritasını da değiştireceği söylüyor.

Hilton İstanbul Kozyatağı Genel Müdürü Kemal Sinmez, bölgede 14 yeni otel açıldığım, artık tur operatörlerinin bölgeyi programa almaya başladığını söylüyor.

Emay İnşaat Yönelim Kurulu Üyesi Burak Gören, Anadolu yakasına gelmeye başlayan turist sayısının da arttığım, otel zinciri oluşturmak istediklerini belirtiyor.