Röportaj
04 Şub 2018 08:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:39

İnvest İnşaat Başkanı Bahattin Uçar: Hedefimiz Göktürk'e kadar gitmek

Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uçar, Vadistanbul ve Vadikoru’nun ardından Ayazağa bölgesindeki geleceklerine ilişkin önemli ipuçları verdi. Uçar, büyük yatırım yaptıkları bölgede hedeflerinin Göktürk’e kadar projeler üreterek gitmek olduğunu dile getirdi.

İnvest İnşaat Başkanı Bahattin Uçar: Hedefimiz Göktürk'e kadar gitmek
GAYRİMENKUL sektörünün önemli oyuncularından Invest İnşaat, Vadikoru Projesi ile fırtına gibi esiyor. İçerisinde 3 blokta; 242 konut, 84 ofis ve 12 ticari ünite bulunan projede konutların yüzde 62’si daha şimdiden tükendi. Maslak, Levent ve Nişantaşı’na alternatif olarak gelişen Ayazağa’da yepyeni bir şehrin kurulmasına öncülük eden Invest İnşaat’ın hedefi, sene sonuna doğru projenin tamamının satışını bitirmek. Vadikoru’da 67 metrekare ile 191 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1 ve 3+1 seçenekleri bulunuyor. Daire fiyatlarının 749 bin TL’den başladığı projede yüzde 25 peşin 18 ay, yüzde 40 peşin 24 ay ve yüzde 50 peşin 36 ay vade farksız alternatifli ödeme seçenekleri de sunuluyor.

138 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Vadistanbul ile Türkiye’nin en büyük sanayi dönüşüm projesine imza atan Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, Vadikoru’da da çok hızlı ilerlediklerini ve Temmuz 2019’a kadar projeyi teslim edeceklerini söyledi. Emlakeki Genel Yayın Yönetmeni Denizhan Erkoç'a konuşan Uçar, “Burası 10 yıl öncesine kadar sanayi bölgesiydi. Vadistanbul’la birlikte çehresi değişti.  Altyapı sorunu olmayan, gecekondulaşmanın olmadığı, doğa ile iç içe ve boğaza yakın bir bölge inşa ettik. Kanalizasyon sistemlerinden tutun da otel, köprü, alt geçit, AVM, Havaray, gibi bölgenin ihtiyacı olan her şeyi yaptık. Toplamda 138 milyon liralık bir yatırımdan bahsediyoruz. Bunun sadece 45 milyonu Havaray. Buradan ev alan insanlar hem iyi bir hayata sahip oldu hem de yüzde 40 yakın bir prim sağladı. Bu durum Vadikoru’nun satışlarını da etkiledi” dedi.

KEŞKE 20 YIL DAHA KALABİLSEK

Güneşli’de Express24, Küçükçekmece’de Göl Plus gibi projeleri de bir yandan devam ettirdiklerini ifade eden Uçar, Ayazağa bölgesindeki gelecek planlarıyla ilgili önemli ipuçları da verdi. İnvest İnşaat’ın önümüzdeki 10 yıllık süreci planlamış bir şirket olduğunu belirten Bahattin Uçar, “Vadikoru ile Göktürk arasında 7-8 değişik parsel alan satın aldık. 65 bin metrekarelik bir arsa stokumuz var. Eczacıbaşı’na yakın olan parseli de geliştirmeye başlayacağız. Niyetimiz parselleri adaya dönüştürüp Göktürk’e kadar gitmek. Toplamda 1,5 milyar doları bulacak bir hedef bu. 2019 ve 2021’de iki proje daha düşünüyoruz. Tabi başlanan projelerde bir aşamaya gelindikten sonra yeni işlere girişmek istiyoruz. Keşke daha fazla arsa stoku olsa da burada bir 20 yıl daha kalabilsek” diye konuştu.


ÇEKİM MERKEZİ OLDUK

İSTANBUL’UN hala Avrupa’ya göre çok ucuz olduğunu belirten Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, “Londra ve Paris gibi İstanbul ayarındaki metropollerde bu fiyatlara ev bulmak imkansız. Şanssızlığımız halkımızın alım gücünün az olması. Gelir düzeyimiz iyi olsaydı bugün Vadikoru gibi projelerde 7 bin dolarları konuşuyor olurduk” dedi. Uçar son olarak Vadistanbul AVM’nin açılmasının üzerinden daha 3 ay geçmesine rağmen 700 bin ziyaretçiye ulaştıklarını, Nisan gibi 1 milyon ziyaretçi beklediklerini ve bölgenin çekim merkezi olmaya başladığını sözlerine ekledi.