İnşaat
18 Mayıs 2018 14:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:49

İnşaatta tahsilat sıkıntısı

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, "Sanayicimiz ciddi bir tahsilat sıkıntısı içerisinde. Hatta piyasada barter ile yapılan ürün satışı arttı" ifadelerini kullandı.

İnşaatta tahsilat sıkıntısı
İnşaat malzemesi sanayicilerinin önemli bir tahsilat sıkıntısı içerisinde olduğu belirtildi.

Sektörde barter ile ürün satışının arttığına dikkat çekildi.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, "Üyelerimizden bilgi alarakhazırladığımız ve her ay yayınladığımız İnşaat Malzemeleri Sanayisi Endeksleri’nde yer alan Tahsilat Endeksi’nde görüldüğü gibi, sanayicimiz ciddi bir tahsilat sıkıntısı içerisinde. Hatta piyasada barter ile yapılan ürün satışı arttı. Bu durum endeks sonuçlarımızda da açıkça görülüyor." dedi.

Erdoğan, daha önceki açıklamasında da tahsilat endeksi tablosunun 2013 yılından bu yana sürekli aşağı doğru gitmekte olduğunu belirterek tahsilat konusundaki sıkıntılara dikkat çekmişti.

Öte yandan 15 Mayıs Salı günü GYODER, İNDER ve KONUTDER tarafından açıklanan kampanyanın sektördeki dalgalanmanın aşılması, konut stokunun eritilmesi ve inşaat sektörünün gelişimi açısından önemli olduğuna dikkat çekildi.

Gayrimenkul sektörüne ivme kazandıracak tapu harcı ve KDV oranının indirilmesiyle birlikte, kamu bankalarının da konut kredi faizlerini düşürmesinin ardından, Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul firmalarının üyesi olduğu GYODER, İNDER ve KONUTDER güç birliğine giderek önemli bir adım attı. 15 Mayıs-15 Haziran 2018 tarihleri arasındaki süreçte konut alıcısı; yüzde 5 peşinat ile 120 ay vadeli kredisini 0,98 faiz oranıyla ödeyebilecek. Peşin ve banka kredili ödemelerde de kampanya kapsamında yüzde 20 indirim uygulanacak.