Kent Haberleri
10 Oca 2018 16:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:37

Gaziosmanpaşa'nın 50 yıllık sorunu son buluyor

Gaziosmapşa'da yaşamı olumsuz etkileyen ve halk için tehlike oluşturan yüksek gerilim hatları sonunda yer altına alınıyor.

Gaziosmanpaşa'nın 50 yıllık sorunu son buluyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gaziosmanpaşa’da 50 yıldır devam eden bir sorunu sonunda çözmeyi başaran isim oldu. Albayrak'ın girişimleri ile ilçede büyük bir altyapı seferberliği başladı ve yüksek gerilim hatlarının yer altına alınması için çalışmalara start verildi. Gerilim hatları oluşturdukları elektromanyetik alanlar ile yaşamı olumsuz yönde etkilemekle kalmıyor aynı zamanda can ve mal güvenliği için de büyük bir tehlike oluşturuyordu.  Bu kapsamda yürütülen çalışmalarla hatlar yer altındaki sisteme entegre olacak ve risk büyük oranda ortadan kalkacak.

İlçe genelindeki elektrik hatlarının yer altına alınma çalışmaları hızla devam ederken, Karadeniz Mahallesi, Barbaros Hayrettin Paşa, Yeni Mahalle, Karayolları Mahallesi, Kazım Karabekir Mahallesi ve Mevlana Mahallesi üzerinden geçen Yüksek Gerilim Enerji İletim Hatları’nın deplase çalışmalarına da başlandı. Bu kapsamda ilçedeki Enerji İletim Hatları ve direkleri sökülerek taşınıyor.

175 METRE KABLO YER ALTINA ALINIYOR

Yüksek gerilim hatlarının taşınmasının yanı sıra bakım, onarım ve yenileme çalışmaları da yapılarak arıza kaynaklı kesintilerin son bulması sağlanıyor. 175 kilometre kablo yer altına alınıyor İlçede, ev, iş yeri ve okulların üzerinden geçerek tehlike oluşturan, alçak gerilim havai hatlarının yer altına alınması çalışmaları ise sürüyor.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ SON BULACAK

Kabloların yer altına alınmasını kapsayan “Kapalı Ring Sistemi” ile enerji altyapısında devrim niteliğinde yeni bir proje hayata geçiriliyor. Bu yeni sistem tamamlandığında Gaziosmanpaşa’da arıza kaynaklı elektrik kesintileri artık son bulacak.