İnşaat
13 Eki 2015 11:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:34

Galatasaray'ın Mecidiyeköy otel inşaatında son durum!

Galatasaray'ın 150 milyon Dolar değerindeki otel projesi önemli mali kaynak yaratacak. Otel inşaatında sorunsuz biçimde 2 kat tamamlandı ve çalışmalar sürüyor.

Galatasaray'ın Mecidiyeköy otel inşaatında son durum!
Galatasaray’ın mali anlamda önünü görmesi adına büyük önem taşıyan projelerinin başında gelen otelin inşaatı hızla yükseliyor. Mecidiyeköy’de eski Ali Sami Yen Stadı’nın bulunduğu arazinin yanındaki 17 bin metrekarelik alanın değerlendirilmesi için Duygun Yarsuvat döneminde şu an başkanlık görevini yürüten Dursun Özbek hazırlıkların startını vermişti. Özbek’in yaptırdığı fizibilite çalışmalarının ardından daha önce ofis konseptiyle hazırlanan projenin yılda 1.2 milyon dolar getiri sağlayacağının tespit edilmesi üzerine farklı bir yol izlendi. Özbek’in tavsiyesi ve yönetimin onayıyla proje değiştirilip otel yapılması kararlaştırıldı. Otel inşaatında sorunsuz biçimde 2 kat tamamlandı ve çalışmalar sürüyor. 
 
İhaleyle kiralanacak 
 
Otelin inşaatı için Dursun Özbek’in yoğun girişimleriyle yaklaşık 20 milyon dolar kredi alındı. Ancak bu kredi farklı bir özellik taşıyor. Çünkü bankada bloke olan para sadece otel inşaatında kullanılabilecek. Krediyle, futbolcu transferi ya da borç kapatma yapılamayacak. Böylece parası garanti olan otel inşaatı planlanan sürede tamamlanacak. Mecidiyeköy gibi İstanbul’un en önemli konumunda bulunan otel bittiğinde 150 milyon dolar değere sahip olacak ve Galatasaray’ın kasasına yıllık en az 5 milyon dolar gelir sağlayacak. Otel inşaatının yapıldığı arsa Galatasaray Kulübü’ne ait olduğu için Sarı-Kırmızılılar gelecek adına önemli bir mülkü yıllar sonra ilk kez kazanacak. Kulüp, gelecekte kredi almak isterse bu mülkü bankalara teminat gösterebilecek. G.Saray, inşaat bittikten sonra otelin işletmesini ihaleyle bir firmaya verecek. 4-5 uluslararası firmayla ilk temasın kurulduğu öğrenildi. İhalede en iyi teklifi veren firma, yapılacak anlaşmanın süresine göre Sarı-Kırmızılılara kira ödeyecek. 
 
UEFA için sağlam argüman 
 
Otel projesi, Galatasaray’ın UEFA ile yürüttüğü Finansal Fair-Play görüşmelerinde pazarlık masasında en güçlü argüman olarak kullanılacak. Yönetim, Sportif AŞ’nin zararını UEFA’nın istediği seviyeye çekebilmek için otelin hayali bir proje olmadığını, yürüyen bir inşaat konumunda bulunduğunu anlatacak.