Kent Haberleri
19 Oca 2018 16:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:38

Fiyatlar yüzde 30’a yakın yükselecek

Kanal İstanbul’un güzergahının açıklanmasının ardından tüm gözler bölgedeki emlak piyasasına çevrildi. Uzmanlar Küçükçekmece, Başakşehir, Arnavutköy, Esenyurt ve Avcılar’da yıl içinde yüzde 30’lara varan artışların yaşanacağını dile getiriyor.

Fiyatlar yüzde 30’a yakın yükselecek
Türkiye’nin dünya çapında ses getiren projelerinden biri olan Kanal İstanbul, daha şimdiden İstanbul emlak piyasasında önemli bir hareketlenmeye yol açtı. Uzmanlar yıl içinde Kanal İstanbul güzergahın geçtiği bölgelerde önemli fiyat artışları olacağı konusunda hem fikir.

HERKESİN AKLINDA AYNI SORU
Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre; ‘Çılgın proje’ olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin güzergâhı kesinleşti. Küçükçekmece Gölü-Sazlıdere Barajı-Terkos Gölü’nün doğusunu takip eden güzergâhta inşa çalışmaları başlayacak. Projenin başlangıcı için bakanlık onayı bekleniyor. Güzergâh belli olduktan sonra herkes emlak fiyatlarındaki artışın ne olacağını merak etti.

FİYATLAR YUKARI ÇIKACAK
Küçükçekmece, Başakşehir, Arnavutköy, Esenyurt ve Avcılar ilçelerindeki satılık arazi fiyatlarında bir yıl içinde yüzde 30 civarında artış bekleniyor. Merkezi bölgelere uzaklıkları nedeniyle bugüne kadar istenen primi yapamayan projeler de Kanal İstanbul projesi ile değer kazanacak.

ÇOK SAYIDA KONUT YAPILACAK
Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik, konuyla ilgili “Kanal İstanbul projesinin güzergâhtaki ilçelerde özellikle arazi fiyatlarına etki edeceğini, bu etkinin emlak yatırımcısına bir yıl içinde yüzde 30 fiyat artışı ile geri döneceğini düşünüyoruz. Tabii projenin büyük çember de etkisini de göz önünde bulundurmakta fayda var. Yaşanacak emlak hareketliliği ile birlikte imar çalışmalarının ardından çok sayıda yeni konut inşa edilecek” dedi.