Ulaşım
09 Oca 2018 14:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:37

Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul ihalesinin bu yıl yapılacağını belirterek, "Dünyada adından bahsettirecek en önemli yatırımlardan biri olacak" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin dünya çapında ses getiren projelerinden biri oalan Kanal İstanbul'la ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Projenin ihalesinin bu yıl yapılacağını dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin önünün kesilmeyeceğini de bir kez daha vurguladı. 

KABİLE DEVLETİ DEĞİLİZ

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir kabile devleti olmadığını bunu herkesin iyi bilmesi gerektiğini belirterek, Türkiye'nin İstiklal mücadelesini, küllerinden yoğrularak verdiğini söyledi.

TÜRKİYE ONLARI RAHATSIZ ETTİ

Türkiye'nin son 15 yılda geldiği yerin birilerini rahatsız ettiğini, kıskançlık krizlerine soktuğunu ifade eden Erdoğan, "Ama çatlasanız da patlasanız da biz bu yolda kararlılıkla yürüyeceğiz. Zaten bizim 'stratejik ortak' olarak bildiğimiz dostlar, bizim sınırlarımızda 911 kilometre Suriye sınırında, 350 kilometre Irak sınırında kalkıp da terör örgütlerine her türlü ağır, hafif silah desteğini veriyorlarsa biz kendileriyle neyi konuşacağız?" diye konuştu.

DÜNYADA ADINDAN SÖZ ETTİRECEK 

Erdoğan, şöyle devam etti: Şurada son 10 yılda bakıyorsunuz dünyada sükse yapan yatırımlar arasında Türkiye'nin yatırımları yer alıyor. Bir taraftan Yavuz Sultan Selim Köprüsü yerini alıyor, Osmangazi Köprüsü aynı şekilde orada yerini alıyor, bütün bunlar sükse yapan yatırımlar. Öbür tarafta Marmaray, Avrasya Tüneli aynı şekilde. İnşallah şimdi temeli atılan 18 Mart Çanakkale Köprüsü de bunların içerisinde yer alıyor. İnşallah bir diğer adım tabii ki Kanal İstanbul Projesi. İnşallah bu yıl içerisinde onun da ihalesi yapılacak, dünyada adından bahsettirecek en önemli yatırımlardan biri olacak." 

İLGİLİ HABERLER: