Krediler
17 Şub 2018 18:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:40

En avantajlı konut kredisi hangi bankada?

Konut Kredi faizleri son 20 ayın zirvesini gördü. Sektör temsilcileri rakamların bu kadar yüksek olmasının ev satışlarını ciddi oranda etkilediğini dile getiriyor. Peki konut kredisinde şu an en avantajlı banka hangisi?

En avantajlı konut kredisi hangi bankada?
Konut kredileri son dönümde yükselişini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve inşaat sektörünün temsilcilerinin çağrılarına rağmen faiz oranlarında henüz somut bir adım atılabilmiş değil. Birçok markalı konut üreticisi, faiz oranlarının böyle devam etmesi durumunda inşaat sektörü için tehlike çanların çalmaya başlayacağı konusunda hemfikir.

5 YIL İÇİN ALBARAKA TÜRK AVANTAJLI

Tüm bunlara rağmen ev almayı düşünenler hala konut kredi faiz oranlarını yakından takip etmeye devam ediyor. 5 yıllık konut kredisi faizlerinde şu an en düşük oran yüzde 1,10 ile Albaraka Türk ve Türkiye Finans'ta. En yüksek faiz ise yüzde 1,50 ile HSBC'de.

10 YIL İÇİN ZİRAAT BİR ADIM ÖNDE

10 yıllık konut kredisi faizlerine bakıldığında ise Ziraat Bankası diğer bankaların bir adım önünde. Ziraat Bankası’nda 10 yıllık konut kredi faiz oranı 1,13. Onu 1,15’le Albarak Türk ve 1,17 ile Yapı Kredi izliyor. 10 yılda en yüksek faiz ise yine yüzde 1,50 ile HSBC'de.