İnşaat
19 Oca 2018 12:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:38

Emlak Konut'tan Katar'da dev Kanal İstanbul hamlesi

Katar’da ikincisi düzenlenen gayrimenkul fuarı Expo Turkey By Qatar 2018’de konuşan Emlak Konut Başkanı Ertan Yetim, “Katar’ın Emlak Konut ölçeğindeki şirketi ile Kanal İstanbul civarındaki 4.6 milyon metrekarelik arsalarımızda ne yapabileceğimizi konuştuk” dedi.

Emlak Konut'tan Katar'da dev Kanal İstanbul hamlesi
112 Türk firmasının katıldığı 2. Expo Turkey by Qatar, Katar’ın başkenti Doha’da önceki gün kapılarını açtı. Türkiye ve Katar arasındaki iş ortaklığına daha yüksek hacim kazandırma amacıyla 17-19 Ocak 2018 tarih aralığında Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen fuara Kanal İstanbul damgasını vurdu. 

NELER YAPABİLECEĞİMİZ KONUŞTUK
Gazete Habertürk'ten Erdem Aktürk'ün haberine göre Emlak Konut GYO’nun Kanal İstanbul çevresindeki arsalarıyla ilgili bir sunum yaptıklarını anlatan Emlak Konut GYO Başkanı Ertan Yetim, “Katar’ın Emlak Konut ölçeğindeki şirketi ile Kanal İstanbul civarındaki 4.6 milyon metrekarelik arsalarımızda neler yapabileceğimizi konuştuk. Eğer isterlerse bu arsalarda hasılat paylaşımı modeliyle ortak projeler yapabiliriz” dedi.

KATAR’IN EN BÜYÜĞÜ
Emlak Konut’un ortak proje için görüştüğü bu şirketin Katar devletine ait Qatari Diar olduğu öğrenildi. Bu şirket, İstanbul Ataköy sahildeki Sea Pearl projesinin de ortakları arasında yer alıyor.