Etkinlikler
17 Mar 2014 10:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:56

Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Zirvesi başlıyor

“Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Zirvesi” Türk ve İngiliz şirketleri arasındaki işbirliği fırsatlarına odaklanacak.

Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Zirvesi başlıyor
Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI) tarafından “GREAT” kampanyası çerçevesinde 17-18 Mart tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek “Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Zirvesi”ne katılacak İngiliz ve Türk şirketlerinin yöneticileri ve iş liderleri altyapı, teknoloji ve finans sektörlerinde işbirliği olanaklarını değerlendirecekler.

Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI) tarafından, Londra Finans Merkezi Belediye Başkanı Fiona Woolf  (Lord Mayor of City London) himayesinde düzenlenecek “Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Zirvesi” (British Business Summit) , 17-18 Mart tarihlerinde İstanbul, Ceylan İntercontinental Oteli’nde gerçekleştirilecek.

UKTI’ın İngiltere ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımı desteklemek amacıyla başlattığı GREAT kampanyası kapsamında İstanbul’da düzenlenecek Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Zirvesi, Birleşik Krallık’ın farklı  sektörlerdeki uzmanlığını vurgulamayı ve  altyapı, teknoloji ve finans gibi sektörlerde Türkiye’nin işbirliği yapabileceği ülkeler arasında olma konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Her iki ülkenin kamu ve özel sektöründen 500 iş liderini ve yöneticiyi biraraya getirecek olan Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Zirvesi’nde gerçekleştirilecek üç ayrı oturumda Türkiye’nin altyapı, teknoloji ve finans alanındaki projeleri tanıtılacak. Ayrıca İngiliz ve Türk şirketlerinin bu alanlarda gerçekleştirebilecekleri işbirliği fırsatları değerlendirilecek.

Altyapı projelerinde işbirliği – “Infrastructure is GREAT

Zirve’nin ilk gününde “Altyapı” konusunun ele alınacağı “Infrastructure is GREAT” başlıklı oturumda Türkiye’de önümüzdeki dönemde planlanan 3. Boğaz Köprüsü ve 3. Havaalanı, 11 bin km’lik demiryolu ve 25 bin km’lik karayolu, Çandarlı Konteyner Limanı, entegre sağlık merkezleri gibi toplam 250 milyar doların üzerindeki büyük proje tanıtılacak.  Bu büyük projelerle ilgili olarak master planlama, mimarlık ve tasarım, proje yönetimi, danışmanlık, güvenlik, enerji, stadyum ve kalabalık yönetimi gibi alanlarda işbirliği olanakları değerlendirilecek.