2B Haberleri
26 Kas 2013 15:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:42

2B'liye tapu müjdesi

Beykoz'da 2B arazileri sorun olmaktan çıkıyor. 9 mahalledeki 2B arazilerinin Beykoz Belediyesi'ne devrinin ardından, hak sahipleri tapularına kavuşacak.

2B'liye tapu müjdesi
İstanbul'un en çok 2B arazisine sahip ilçesi Beykoz'da, belediye ve hükümetin ortaklaşa yürüttüğü çalışmanın ardından hak sahipleri tapularına kavuşacak. Yenişafak'tan Oktay Mehmet'in haberine göre;  Edinilen bilgiye göre, rayiç bedel fiyatlarının, ilçe sakinlerinin alım gücüne göre çok yüksek olması nedeniyle özel bir proje alanı uygulamasına yönelen Beykoz Belediyesi, hak sahiplerinin arsalarını daha ucuza alabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurdu. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in yaptığı görüşmeler neticesinde ilk olarak 9 mahalle proje alanı olarak ilan edildi. Bu mahallelerin Milli Emlak Genel Müdürlüğünce belirlenen emlak değeri üzerinden belediye kanalıyla satılması konusunda anlaşma sağlandı.

YÜZDE 40 İNDİRİMLİ

Anlaşma kapsamında, ilk olarak Gümüşsuyu, İncirköy, Soğuksu, Yenimahalle, Çengeldere, Fatih, Çiftlik, Yavuzselim ve Baklacı Mahalleleri'nde 2B kapsamında arazileri bulunan vatandaşlar, 1 Nisan 2014'e kadar tapularına kavuşacak. 2B arazilerinin satışında kolaylık sağlamak için geliştirilen proje alanı uygulamasıyla vatandaşlar, arazilerini yüzde 40'a kadar indirimle alma imkanına sahip olacak. Satışlar net parseller üzerinden yapılacağından, vatandaşlardan proje alanlarında yer alan parsellerin bütününden kesilmesi gereken donatı oranı bedeli de alınmayacak. Proje alanı uygulamasıyla, ilçe sakinleri yıllardır hasretle bekledikleri tapularının yanı sıra imarlı parsellerine de kavuşacak.